Sprød stegt kuller med brandade, stærke rødder og dild hollandaise

7. september 2023 af Byens Fisk

Ingredienser:

700 g kuller filet

100 g torsk filet

6 store bagekartofler

1 fed hvidløg

2 spsk. Olivenolie

1 pose blandede rodfrugter

1 rød chili

1 bundt timian

1 bundt dild

1 lille glas lakserogn

Hollandaise sauce

 

Fremgangsmåde:

Start med ”brandaden” der er en slags kartoffelmos med saltet torsk. Skræl bagekartoflerne og kog dem møre, de sidste 2 minutter tilsættes torskefileten så kartofler og fisk er færdig tilberedt samtidigt, mos dem groft med et piskeris og tilsæt et fint hakket hvidløgs fed, smag til med salt og peber samt olivenolie.

Rodfrugterne skrælles og skæres i aflange stykker, vendes med frisk timian og bages møre i en 200°C varm ovn. Hakket chili og revet rødbede vendes sammen med de bagte rodfrugter lige får anretning.

Kuller fileten skæres i portions stykker og steges gyldne på en varm pande i neutral olie.

Serveres med en hollandaise sauce med frisk hakket dild i, samt pyntet af med lakserogn