Stegt havkat med bagt peberfrugt ”multi-color”, artiskok og edamamebønner

7. september 2023 af Byens Fisk

Ingredienser:

4 fileter af havkat á 175 g

1 grøn peberfrugt

1 gul peberfrugt

1 rød peberfrugt

1 lille glas syltede artiskokker

200 g edamamebønner

1 lille glas basilikumpesto

Rød skovsyre

 

Fremgangsmåde:

Læg peberfrugterne i et ildfast fad og sæt dem ind i en 250°C varm ovn. Det er meningen, at skindet på peberfrugterne skal blive helt sort. Når skindet er blevet sort, tages fadet ud og det dækkes med stanniol, så dampen ”blødgør” skindet. Efter 20 minutter skraber man det sorte skind af peberfrugterne, og de skæres i rustikke strimler. De bagte peberfrugtestrimler, syltede artiskokker samt edamamebønnerne vendes med et par skefulde basilikumpesto.

Filterne af havkat steges gyldne og saftige på en varm pande i neutral olie. Husk at krydre med salt og peber undervejs.

Anret havkatten sammen med den rustikke salat og pynt med rød skovsyre. Server med et lækkert stykke brød til.